Privacy policy

  1. 1. Introducció

De conformitat amb el Reglament general de protecció de dades («RGPD»), i la Llei 3/2018, de protecció de dades personals i garantia de drets digitals ( «LOPDGDD»), Intermodalidad de Levante, S.A. (d’ara endavant, «IRYO» o «el responsable») (A98728611) t'ofereix aquesta Política de privacitat per informar-te de manera clara i transparent sobre com recopilem i tractem les teves dades personals, tant a través del lloc Web www.iryo.eu (d'ara endavant, «el lloc web»), i els seus subdominis presents i futurs.

  1. 2. Identificació del Responsable del Tractament

IRYO, les oficines centrals del qual es troben al carrer de Méndez Álvaro, 56, 28045, Madrid, Espanya, és el responsable del tractament de les teves dades personals recollides a través del lloc web. Podràs contactar amb nosaltres a través del correu electrònic: [email protected].

  1. 3. Finalitat, bases legals, tipus de dades i terminis de conservació dels tractaments

 

Quan?

Per a què?

Base jurídica

Quines dades?

¿Durant quant de temps?

Quan compres un bitllet sense registrar-te

Gestió del viatge contractat.

Art. 6.1.b)RGPD: Relació contractual.

Nom i cognoms, correu electrònic, adreça postal, número de telèfon, dades de pagament.

Mentre no prescriuen les obligacions legals derivades de la relació contractual.

Quan accediu a l'Aplicació d'IRYO

Registre a l'App

Inici de sessió

Descàrrega del bitllet

Modificar el bitllet adquirit

Art.6.1.a) RGPD: Consentiment exprés

Nom i cognoms, correu electrònic, adreça postal, número de telèfon.

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan t’uneixes al nostre club de fidelització

Enviar-te descomptes, ofertes exclusives i newsletters periòdiques.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Nom i cognoms, DNI, correu electrònic, número de telèfon, data de naixement, adreça postal.

 

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan et subscrius a la Newsletter o Butlletí de notícies

Enviar-te comunicacions comercials per mitjans electrònics, així com gestionar la teva subscripció.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Nom, adreça de correu electrònic.

 

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan obtenim informació del teu perfil sobre la base dels teus compres i preferències.

Oferir-te productes basats en les teves compres anteriors i interacció amb IRYO.

Art. 6.1.f) RGPD:

Interès legítim d'IRYO.

Nom i cognoms, tarifa de bitllet escollida, extres contractats.

Fins el moment en què mostris oposició al tractament.

Quan ens proporciones el teu consentiment perquè els nostres partners et contactin amb ofertes i novetats

Proporcionar les teves dades als partners d'IRYO perquè et mantinguin informats de les ofertes.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Nom, adreça de correu electrònic.

 

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan et poses en contacte amb atenció al client

Resoldre els teus dubtes, consultes o preguntes relacionades amb IRYO.

Art. 6.1.f) RGPD:

Interès legítim d'IRYO.

Nom i cognoms, dades de contacte per correu electrònic, per telèfon, dades del viatge contractat.

Fins el moment en què mostris oposició al tractament.

Quan ens escrius a través del formulari de Contacte

Atendre i donar resposta a les consultes i/o suggeriments que ens dirigeixis.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Nom, cognoms i adreça de correu electrònic.

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan accedeixes als nostres trens i instal·lacions videovigilats

Mantenir la seguretat de les nostres instal·lacions.

Art. 6.1.f)

Interès legítim d'IRYO..

Dades de característiques físiques captades per les càmeres.

30 dies, tret que se’n derivin obligacions legals.

Quan participes als nostres concursos i sortejos

Gestionar la teva participació als concursos i sortejos d’IRYO.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Nom i cognoms, correu electrònic, adreça postal.

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan accedeixes als nostres perfils de xarxes socials

Ofrecerte informació a través d'aquestes plataformes, millorar la teva navegació i crear estadístiques.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Informació recollida per les galetes: adreça IP, dades del dispositiu i del navegador, nom d'usuari xarxa social.

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan utilitzes el servei de wifi a bord dels nostres trens

Oferir-te el servei de wifi a bord dels nostres trens.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Nom i cognoms, correu electrònic, dades identificadores del dispositiu (adreça IP, tipus de dispositiu, temps de connexió), dades de navegació.

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan accedeixes i navegues a través del lloc web

Millorar l'experiència de navegació a través de les galetes, que podràs consultar en la Política de galetes.

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Adreça IP, dades del navegador, informació sobre galetes.

Mentre no ens retiris el consentiment.

Quan ens envies el teu CV a través dels canals habilitats per fer-ho, «Uneix-te a nosaltres» i altres vies

Gestionar la teva sol·licitud i el teu interès en posar-te en contacte amb IRYO i els seus col·laboradors

Art. 6.1.a) RGPD:

Consentiment exprés

Dades professionals i de contacte. Dades identificatives.

2 anys des que es va rebre el teu CV.

  1. 4. Origen de les dades tractades

La informació que, a través de la nostra pàgina web, demanem sobre els nostres usuaris, ens és donada de forma tant directa com indirecta a través de la navegació.

4.1 Dades facilitades de manera indirecta

A través de la navegació, és possible recollir informació sobre els hàbits i comportaments dels usuaris dins del lloc web. Aquestes dades es recullen a través de la instal·lació de galetes o altres dispositius semblants, tal com expliquem en la Política de Galetes.

A més, en cas que hagis decidit adquirir el teu viatge amb nosaltres a través d'una agència de viatges, t'informem que IRYO ha accedit a ells a través de l'agència.

4.2 Dades facilitades de manera directa

Tots els camps que apareguin assenyalats amb un asterisc (*) als formularis i que s’han d’emplenar obligatòriament, de manera que l'omissió d'algun d'ells podria suposar que sigui impossible facilitar els serveis sol·licitats. Els usuaris hauran de proporcionar informació verídica i queda prohibida la suplantació d'identitat o l’ús d'àlies o noms anònims dins del formulari de contacte.

Per tal que la informació facilitada estigui sempre actualitzada i no contingui errors, el client haurà de comunicar a IRYO, com més aviat millor, les modificacions de les seves dades de caràcter personal que es vagin produint a través d'un correu electrònic a l'adreça [email protected].

Així mateix, en prémer el botó «Accepto» (o equivalent) incorporat als formularis esmentats, declares, com a usuari, que la informació i les dades que hi has facilitat són exactes i veraces.

4.2a Formularis de contacte, registre i de compra de bitllets

Recollim la informació que ens facilites quan ens contactes mitjançant els canals habilitats per fer-ho, com ara el formulari de contacte situat a la part de sota de la nostra web www.iryo.eu i dels subdominis esmentats als quals els és aplicable aquesta Política de Privadesa.

Quan contactes amb nosaltres a través d’aquests canals, sol·licitem el teu correu electrònic, el teu nom i cognoms, l'empresa a la qual què representes o un número de telèfon.

4.2b Resta de formularis

Pel que fa a l'ús i el gaudi dels serveis integrats dins del lloc web, o l'App, tractem les dades identificatives lícitament facilitades pels mateixos usuaris per tal de poder oferir el servei que anunciem, en particular, la inscripció dels interessats a les diferents convocatòries, projectes i programes que IRYO coordina i gestiona.  

Igual que amb les dades que ens facilites a través dels formularis de contacte, les dades identificatives es presumeixen com a veraces, lícites, exactes i certes, per la qual cosa, des d'IRYO no ens responsabilitzem de la inexactitud o dels possibles fraus que es puguin derivar de l'ús inadequat dels nostres portals per part dels usuaris.

Així mateix, les dades recollides per IRYO dins d'aquests formularis, i adjuntes a les pàgines i diverses àrees de servei del lloc web són els mínims necessaris per facilitar el servei, establir un nivell òptim de funcionalitat i assegurar que es presta l'objecte de la sol·licitud dels usuaris finals. Aquestes dades es recullen directament dels usuaris, a través dels formularis i dels camps d'informació d'identificació necessària per desenvolupar els serveis oferts dins el lloc web i l´App.

Les dades d'utilització de les plataformes desenvolupades per IRYO podran utilitzar-se per avaluar el correcte funcionament de totes les prestacions, a més de per millorar els serveis que oferim. S'han pres les mesures de seguretat tècniques i físiques adequades per protegir aquesta informació.

  1. 5. Comunicació i transferència internacional de dades personals.

Quan compres els nostres bitllets i decideixis viatjar amb nosaltres estàs contractant els serveis i les ofertes més punteres del sector. Per poder oferir-te la millor atenció, en algunes ocasions, necessitarem compartir les teves dades amb els nostres col·laboradors.

En cas que siguis un viatger que necessiti assistència a bord i atenció relacionada amb una situació de mobilitat reduïda, caldrà que comuniquem les teves dades a l'Entitat Pública Empresarial Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF), que s'encarregarà de prestar-te el servei d'acompanyament, embarcament i sortida del tren. Pots consultar la seva Política de privacitat a: Protecció de dades - Adif

Així, per poder gestionar correctament el servei que contractes, serà igualment necessari que comuniquem les teves dades a les plataformes de pagament que gestionaran les dades de compra.

A més, en cas que contractis els serveis de càtering a bord dels trens i ens comuniquis les teves preferències alimentàries, aquestes dades hauran de ser comunicades a l'empresa GATE GOURMET SWITZERLAND GMBH per tal que aquesta pugui oferir-te el servei sol·licitat.

Fora d'aquests supòsits, no compartirem les teves dades personals excepte a petició d'autoritats judicials i/o administratives, de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, o per complir obligacions legals. Tampoc no fem transferències internacionals a països fora de l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

  1. 6. Personalització de la teva experiència amb IRYO

Sobre la base del nostre interès legítim, tractarem les teves dades personals per elaborar un perfil de comprador segons el qual podrem determinar els serveis i les ofertes que més et puguin interessar. Per elaborar aquest perfil comercial, s'aplicaran models d'anàlisi per tenir un coneixement més profund de les teves preferències de viatge i del tipus de viatges que fas. Per això, a més de les dades analitzades al perfil bàsic comercial, utilitzem dades com els rangs de preu dels trens que adquireixes o els serveis extres que contractes com a complements.

Així, les teves dades seran tractades per tal d'oferir-te la informació seleccionada sobre els serveis d'IRYO quan et mostrem publicitat o quan et remetem periòdicament ofertes personalitzades a través de comunicacions comercials, de manera que la informació que aquestes continguin sigui rellevant i puguin oferir-te el màxim de beneficis.

Pots oposar-te en qualsevol moment a aquest tractament mitjançant un escrit amb l'assumpte «Exercici de drets» a l'adreça de correu electrònic [email protected]o a l'adreça carrer de Méndez Álvaro, 56, 28045, Madrid, Espanya. Les dades personals proporcionades per a l'elaboració de perfils i autoritzades pel mateix interessat es conservaran fins que se'ns comuniqui la seva oposició respecte a aquest tractament, tot això sense perjudici del dret de supressió o oposició.

  1. 7. Videovigilància als trens

IRYO haurà de tractar les dades personals de les persones que accedeixin al tren, o a les oficines de venda físiques de la companyia per tal de garantir la seguretat de persones, béns i instal·lacions.

La base jurídica que permet a IRYO tractar les dades és el seu interès legítim respecte a la seguretat dels trens, així com la de totes les persones que hi ha a dins.

Les imatges obtingudes mitjançant els sistemes de videovigilància es conservaran durant el termini màxim d'un (1) mes des del moment en què van ser captades. Passat aquest termini, es procedirà a la seva eliminació amb caràcter general, excepte si cal conservar-les per donar compliment a alguna disposició legal, requeriment administratiu i/o judicial o situació excepcional que legitimi la conservació dels enregistraments per un període de temps superior l’establert legalment.

  1. 8. Drets respecte del tractament de dades personals.

L'Usuari gaudeix dels drets següents en relació amb el tractament de les seves dades personals:

  • Dret a sol·licitar l'accés a les dades personals;
  • Dret a sol·licitar-ne la rectificació;
  • Dret a sol·licitar-ne la supressió;
  • Dret a sol·licitar la limitació del tractament;
  • Dret a oposar-se al tractament;
  • Dret a no ser objecte de decisions automatitzades, inclosa l'elaboració de perfils;
  • Dret a la portabilitat de les dades en qüestió, i
  • Dret a revocar el consentiment en qualsevol moment.

Aquests drets poden exercitar-se enviant un correu electrònic a [email protected] o una carta per escrit al carrer de Méndez Álvaro, 56, 28045, Madrid, Espanya, indicant «Exercici de drets» a l’assumpte.

En el cas que considereu que han ocorregut irregularitats en el tractament de les vostres dades personals, podeu presentar una reclamació adreçant-vos per escrit a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades situada al carrer Jorge Juan, 6 28001, Madrid, o a la seu electrònica: https://sedeagpd.gob.es.

 

Fecha de última versión:  enero de 2024